پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
3693
-
الف
+

آغاز جشنواره ملی فیلم کوتاه «سایه» از 10 تیر

جشنواره ملی دانشجویی فیلم کوتاه «سایه» از 10 تا 12 تیر در سالن سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود.

جشنواره ملی دانشجویی فیلم کوتاه «سایه» از 10 تا 12 تیر در سالن سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می شود.

به گزارش آی‌فیلم و به نقل از  ایسنا، خسرو خسروی رئیس دانشکده هنر سوره با بیان اینکه "این جشنواره از رویدادهای مهم خارج از روال آکادمیک این دانشکده است"، گفت: در چند دوره برگزاری این جشنواره، ثمرات زیادی هم به دانشگاه و هم به دانشجویان رسیده است. هرساله اتفاقات زیادی در این جشنواره رقم می‌خورد و به همین دلیل رشته سینما به عنوان یکی از برجسته‌ترین رشته‌های این دانشگاه و به نوعی قطب دانشگاه نامیده شده است.

وی ادامه داد: امیدوارم با ثباتی که در مدیریت این گروه وجود دارد این جشنواره شرایط بهتری را فراهم کند. امسال این جشنواره بعد از چندین دوره به صورت ملی برگزار می‌شود و حدود ۷۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شده است. قطعا نتایج این جشنواره نیز مانند دوره‌های گذشته جزء نمونه‌هایی خواهد بود که مخاطبان زیادی از خارج از دانشگاه نیز خواهند داشت.

همچنین رامتین شهبازی استاد مشاور این جشنواره در سخنانی بیان کرد: رشته سینمای این دانشگاه از رشته‌های بارز آن است و افراد بسیاری چون شهرام مکری، محمدحسین مهدویان، سعید روستایی و... از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه بودند و اکنون به بازار حرفه‌ای این حوزه پیوسته‌اند و حتی برخی از آنان جزو فیلمسازان بین‌المللی هستند. در حقیقت این افراد از کسانی بودند که اولین فیلم‌های کوتاه خود را به جشنواره «سایه» ارائه کرده بودند.

وی افزود: این جشنواره تا سال قبل به صورت داخلی برگزار می‌شد و فقط فیلم‌هایی که توسط دانشجویان دانشگاه سوره ساخته شده بود در آن پذیرش می‌شد که البته تعداد آن نیز زیاد بود اما امسال تصمیم گرفتیم که با توجه به ۲۵ سالگی فعالیت این دانشگاه بنای یک حرکت جدیدی را بگذاریم و آن را به صورت ملی برگزار کنیم. از دوره های قبل بخش فیلمنامه این جشنواره، ملی شده بود اما از امسال دیگر بخش‌ها نیز در این قالب برگزار خواهد شد.

استاد مشاور این جشنواره با اشاره به اینکه آثار انیمیشن در این جشنواره حضور ندارند گفت: به این دلیل که گروه انیمیشن این دانشگاه جشنواره جداگانه‌ای را برای این گونه سینمایی دارد، در این جشنواره آثار انیمیشن حضور ندارند.

شهبازی به این نکته نیز اشاره کرد که بیشتر فیلم‌های این دوره اجتماعی هستند و علت آن علاقه‌مندی دانشجویان به سینمای اجتماعی و نگاه انتقادی آنان است.

وی افزود: ما از لحاظ فنی پیشرفت زیادی کرده ایم و از لحاظ تدوین، بازیگری و طراحی فیلم شرایط خوبی داریم اما هنوز در زمینه نگاه فیلمساز ضعف وجود دارد. متأسفانه برخی از دانشجویان دوست دارند خیلی زود سلبریتی شوند ولی این جشنواره به تلاش افراد و همچنین نگاه فیلمسازان اهمیت می‌دهد و تلاش دارد که کیفیت دانشجویی حرفه‌ای در آثار وجود داشته باشد.

شهبازی به این نکته نیز اشاره کرد که بعد از جشنواره «سایه»، مدرسه تابستانه سینما از دوم مردادماه با مشارکت دانشگاه‌های هنری دولتی و دولتی_خصوصی نیز برگزار خواهد شد.

بر اساس این گزارش، سروش حضرتی نیکو دبیر دوازدهمین دوره جشنواره فیلم کوتاه «سایه» نیز با اشاره به اینکه امسال به خاطر بیست و پنج سالگی دانشگاه سوره این جشنواره به صورت ملی برگزار می‌شود درباره تعداد آثار ارسال شده به این جشنواره توضیح داد: فراخوان این دوره از ۲۵ بهمن‌ماه اعلام شد و در آن مدت ۸۱۰ نفر ثبت نام کردند که در نهایت ۷۲۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد. در این بین ۳۰۰ فیلم داستانی، ۲۳۰ فیلمنامه، ۵۰ اثر تجربی و ۱۲۰ اثر مستند وجود داشتند.

وی ادامه داد: از میان این آثار هیأت انتخاب در بخش فیلم داستانی که شامل رامتین شهبازی، ابراهیم ایرج‌زاد و عماد خدابخش هستند ۳۱ فیلم را انتخاب کردند. همچنین در بخش مستند با حضور محمد قاسم‌پور، مهدی مطهر و موسوی ۱۶ فیلم و در بخش تجربی تیام یابنده، فرشاد عسگری‌کیا و میلاد ستوده چهار اثر را برگزیدند، در بخش فیلمنامه نیز امیررضا نوری‌پرتو، محمد هاشمی و محمدرضا مجد ۳۴ فیلمنامه را انتخاب کردند.

حضرتی درباره زمان برگزاری این جشنواره نیز گفت: اکران فیلم‌ها از ۱۰ تا ۱۲ تیرماه در سالن سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از ساعت ۱۴ تا ۲۲ ادامه خواهد داشت. همچنین اختتامیه این جشنواره نیز ۱۳ تیرماه در همان مکان از ساعت ۱۷ تا ۲۰ برگزار خواهد شد.

دبیر این دوره جشنواره با بیان اینکه در این دوره از هومن بهمنش تجلیل خواهد شد درباره دلیل این انتخاب گفت: گرایش تحصیلی‌ خودم فیلمبرداری است و امسال دو گرایش تدوین و فیلمنامه به این دانشگاه اضافه شد اما گرایش فیلمبرداری هنوز به آن اضافه نشده است و ما این اقدام را انجام دادیم تا گرایش فیلمبرداری نیز به دانشگاه برگردد. در بخش جوایز نیز با موسسه بین‌الملل «بامداد فیلم» فعالیت داریم و برندگان می‌توانند به صورت رایگان از کلاس‌های آموزشی این موسسه که توسط پریسا بخت‌آور و اصغر فرهادی اداره می‌شود، استفاده کنند.

وی در پایان بیان کرد: در اختتامیه این مراسم یادبودی نیز برای دکتر حسین فهیمی خواهیم داشت که حدود دو سال پیش به دلیل صدمات ناشی از جنگ ایران و عراق  شهید شدند. همچنین از این دوره تندیسی نیز به نام «خروس طلایی» به برگزیدگان اهدا خواهد شد.

کاظم دانشی مدیر اجرایی جشنواره نیز ویژگی بارز این جشنواره را دانشجویی بودن آن دانست و اضافه کرد: تمامی فعالیت‌ها در این جشنواره به صورت دانشجویی برگزار می شود. از فیلمسازان و شرکت‌کنندگان تا تمام تیم برگزارکننده آن دانشجو هستند و با کمترین امکانات و هزینه این جشنواره را برگزار می‌کنند که می‌توان گفت به سبب آثار و کارگاه‌هایی که برگزار می‌کنند از باکیفیت‌ترین رویدادهای سینمایی کشور است.

وی درباره ورکشاپ‌هایی که در این دوره برگزار می‌شود، توضیح داد: در این سه روز جشنواره، سه کارگاه خواهیم داشت که توسط هایده صفی‌یاری یک کارگاه آموزشی دو ساعته در زمینه تدوین ، با حضور فریدون جیرانی کارگاه فیلمنامه‌نویسی و همچنین کارگاهی نیز با حضور فرشاد محمدی خواهیم داشت.

دانشی در صحبت‌های خود به این نکته اشاره کرد که پریسا بخت‌آور از اعضای هیأت داوران این جشنواره است اما دیگر اعضای آن تا روز شنبه اعلام نخواهد شد. حساسیت بر روی فیلم‌های تجربی بسیار زیاد بود زیرا که در جشنواره‌های دیگر فیلم‌سازانی که با مقداری خلاقیت سعی می‌کنند که فیلم‌شان را تجربی نشان دهند نباید در این جشنواره حضور پیدا می‌کردند.

 ف ا/ ص گ

نظر شما
ارسال نظر